Полуничний настрій
Сторінка 2
Літо починається з ... полуниці. Ароматну солодку ягоду обожнюють всі. Готувати десерти з полуницею - саме задоволення. Пропоную смачні новинки з полуниці.
Літо починається з ... полуниці. Ароматну солодку ягоду обожнюють всі. Готувати десерти з полуницею - саме задоволення. Пропоную смачні новинки з полуниці.
Полунична шарлотка
Десерт відмінно підходить до чаю, а діти з радістю візьмуть участь у процесі приготування страви.
Інгредієнти
- Полуниця – 200 г
- Борошно і цукор – по 1 ст.
- Яйця – 3 шт.
- Масло вершкове (кімнатної температури) – 50 г
- Олія (щоб змастити форму)
- Розпушувач – 1 ч. л. (можна замінити содою)
Як готувати
- Яйця збити з поступовим додаванням цукру. В отриману суміш покласти вершкове масло, всипати просіяне борошно з розпушувачем. Тісто для шарлотки ретельно перемішати.
- Змастити форму олією, трохи обсипати її борошном і акуратно викласти тісто. Невеликі ягоди полуниці викласти зверху на тісті.
- Випікати шарлотку з полуницею 40 хвилин при 180 градусах.
Французький пиріг з полуницею
Ще французький пиріг називають тартом. Дітям припаде до душі прикрашати десерт ягідками полуниці.
Інгредієнти
- Полуниця – 400 г
- Борошно – 250 г
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 200 г
- Масло вершкове – 150 г
- Молоко – 250 г
- Вода – 2 ст. л.
- Сіль за смаком
Як готувати
- Зробити основу пирога-тарта. Перетерти в крихту борошно, охолоджене вершкове масло (100 г), сіль і цукор. Додати воду. Викласти тісто на дно рознімної форми, розрівняти, зробити бортики і трохи наколоти виделкою. Поставити на півгодини в холодильник.
- Приготувати крем. Для цього збити яйця з цукром, додати борошно і перемішати до однорідності. Молоко довести до кипіння і тоненькою цівкою ввести в жовткову суміш, постійно помішуючи. Вилити суміш в каструлю і, помішуючи, варити на середньому вогні до загусання. Зняти з вогню і додати 50 г вершкового масла. Розмішати і охолодити.
- Основу пирога дістати з холодильника, накрити фольгою, насипати горох або квасолю і запікати 15 хвилин при 200 градусах. Вийняти горох (квасолю) і запікати ще 10 хвилин. Дістати з духовки, охолодити.
- Кошик-основу наповнити кремом, а на поверхню щільно викласти четвертинки ягід полуниці.
Рулет з полуничною начинкою
Тісто виходить еластичним і м’яким. Довірте дитині згортати рулетик, це майже гра.Інгредієнти- Полуниця – 200 г
- Борошно – 1 ст.
- Вершкове масло – 50 г
- Яйця – 3 шт.
- Молоко згущене – 1 банка
- Розпушувач – 1 ч. Л.
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Вершки – 200 г
- Полуничне желе – 1 пакетик
- Полуничний йогурт – 125 г
- Цукрова пудра
- Сіль – щіпка
Як готувати
- Приготувати полуничне желе. Води потрібно брати в 2 рази менше, ніж зазначено на пакетику. Збити міксером охолоджені вершки, додати йогурт і застигле желе. Збити ще раз і відправити в холодильник.
- Яйця збити з розм’якшеним вершковим маслом. Додати борошно, згущене молоко, розпушувач і сіль. Розмішати до однорідного стану. Тісто розрівняти на промасленому папері для випічки у формі квадрата зі стороною 35-40 см.
- Випікати близько 10 хвилин при температурі 200 градусів.
- Збити в блендері полуницю з ванільним цукром.
- Випечений корж обережно зняти з паперу і охолодити. Помастити полуничним пюре, покрити кремом і згорнути рулетом. Присипати цукровою пудрою і відправити в холодильник на півгодини.
Маффіни з полуницею
Чудовий варіант сніданку для дітей і дорослих.
Інгредієнти
- Полуниця – 10 середніх ягід
- Борошно – 200 г
- Яйця – 3 штуки
- Масло вершкове – 150 г
- Молоко – 3 столових ложки
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Розпушувач – 2 чайної ложки
- Мигдаль (мелений) – 75 г
- Цукрова пудра
Як готувати
- Розм’якшене масло збити з яйцями, цукром і ванільним цукром. Додати борошно, розпушувач, молоко і мигдаль. Все перемішати до однорідного стану.
- Наповнити формочки для кексів (по 1 столовій ложці тіста), покласти в кожну форму полуничку і заповнити тістом до верху.
- Випікати 25 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Мафіни присипати пудрою, коли вони трохи охолонуть.
Коментарі
Дописати коментар