Полуничний настрій

Сторінка 2
Літо починається з ... полуниці. Ароматну солодку ягоду обожнюють всі. Готувати десерти з полуницею -  саме задоволення.  Пропоную смачні новинки з полуниці.

 Полунична шарлотка

Десерт відмінно підходить до чаю, а діти з радістю візьмуть участь у процесі приготування страви.
Полунична шарлотка
Інгредієнти
  • Полуниця – 200 г
  • Борошно і цукор – по 1 ст.
  • Яйця – 3 шт.
  • Масло вершкове (кімнатної температури) – 50 г
  • Олія (щоб змастити форму)
  • Розпушувач – 1 ч. л. (можна замінити содою)
Як готувати
  1. Яйця збити з поступовим додаванням цукру. В отриману суміш покласти вершкове масло, всипати просіяне борошно з розпушувачем. Тісто для шарлотки ретельно перемішати.
  2. Змастити форму олією, трохи обсипати її борошном і акуратно викласти тісто. Невеликі ягоди полуниці викласти зверху на тісті.
  3. Випікати шарлотку з полуницею 40 хвилин при 180 градусах.

 Французький пиріг з полуницею

Ще французький пиріг називають тартом. Дітям припаде до душі прикрашати десерт ягідками полуниці.
Французький пиріг з полуницею
Інгредієнти
  • Полуниця – 400 г
  • Борошно – 250 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Масло вершкове – 150 г
  • Молоко – 250 г
  • Вода – 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
Як готувати
  1. Зробити основу пирога-тарта. Перетерти в крихту борошно, охолоджене вершкове масло (100 г), сіль і цукор. Додати воду. Викласти тісто на дно рознімної форми, розрівняти, зробити бортики і трохи наколоти виделкою. Поставити на півгодини в холодильник.
  2. Приготувати крем. Для цього збити яйця з цукром, додати борошно і перемішати до однорідності. Молоко довести до кипіння і тоненькою цівкою ввести в жовткову суміш, постійно помішуючи. Вилити суміш в каструлю і, помішуючи, варити на середньому вогні до загусання. Зняти з вогню і додати 50 г вершкового масла. Розмішати і охолодити.
  3. Основу пирога дістати з холодильника, накрити фольгою, насипати горох або квасолю і запікати 15 хвилин при 200 градусах. Вийняти горох (квасолю) і запікати ще 10 хвилин. Дістати з духовки, охолодити.
  4. Кошик-основу наповнити кремом, а на поверхню щільно викласти четвертинки ягід полуниці.
  5.  

     Рулет з полуничною начинкою

    Тісто виходить еластичним і м’яким. Довірте дитині згортати рулетик, це майже гра.
    Рулет з полуничною начинкою
    Інгредієнти
  6. Полуниця – 200 г
  7. Борошно – 1 ст.
  8. Вершкове масло – 50 г
  9. Яйця – 3 шт.
  10. Молоко згущене – 1 банка
  11. Розпушувач – 1 ч. Л.
  12. Ванільний цукор – 1 пакетик
  13. Вершки – 200 г
  14. Полуничне желе – 1 пакетик
  15. Полуничний йогурт – 125 г
  16. Цукрова пудра
  17. Сіль – щіпка
Як готувати
  1. Приготувати полуничне желе. Води потрібно брати в 2 рази менше, ніж зазначено на пакетику. Збити міксером охолоджені вершки, додати йогурт і застигле желе. Збити ще раз і відправити в холодильник.
  2. Яйця збити з розм’якшеним вершковим маслом. Додати борошно, згущене молоко, розпушувач і сіль. Розмішати до однорідного стану. Тісто розрівняти на промасленому папері для випічки у формі квадрата зі стороною 35-40 см.
  3. Випікати близько 10 хвилин при температурі 200 градусів.
  4. Збити в блендері полуницю з ванільним цукром.
  5. Випечений корж обережно зняти з паперу і охолодити. Помастити полуничним пюре, покрити кремом і згорнути рулетом. Присипати цукровою пудрою і відправити в холодильник на півгодини.

 Маффіни з полуницею

Чудовий варіант сніданку для дітей і дорослих.
Маффіни з полуницею
Інгредієнти
  • Полуниця – 10 середніх ягід
  • Борошно – 200 г
  • Яйця – 3 штуки
  • Масло вершкове – 150 г
  • Молоко – 3 столових ложки
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Розпушувач – 2 чайної ложки
  • Мигдаль (мелений) – 75 г
  • Цукрова пудра
Як готувати
  1. Розм’якшене масло збити з яйцями, цукром і ванільним цукром. Додати борошно, розпушувач, молоко і мигдаль. Все перемішати до однорідного стану.
  2. Наповнити формочки для кексів (по 1 столовій ложці тіста), покласти в кожну форму полуничку і заповнити тістом до верху.
  3. Випікати 25 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Мафіни присипати пудрою, коли вони трохи охолонуть.

Коментарі

Популярні публікації