Корисні та свіжі салати

сторінка1


    Надворі вже  майже літо, хочеться чогось новенького, зокрема, виникає бажання змінити свій звичний раціон харчування, внести в нього більше вітамінів: свіжої зелені, фруктів та овочів. У цьому допоможуть весняні салати, приготовані з капусти, салатних листочків, помідорів, огірків, тощо.
     Салати наповнюють наш організм всіма необхідними речовинами та елементами - клітковиною, білками, жирами, вуглеводами, мікроелементами та вітамінами, необхідними нашому організму на початку весни. Вітамінні салати можуть стати для вас повноцінним сніданком чи обідом, який можна взяти з собою на роботу. Салат може стати легкою та смачною вечерею, яка не завдасть шкоди фігурі. А ще стане відмінним варіантом до весняного святкового столу, якими швидко та без особливих зусиль у приготуванні можна почастувати гостей та родину.
     Пропонуємо декілька варіантів смачних та корисних рецептів салатів з овочів на будь-який смак. Можливо, ці рецепти доповнять сторінки вашої кулінарної книги.


Гавайський салат з м'ясом

Інгредієнти: листя салату – 1/2 пучка; куряче філе – 1 шт.; волоські горіхи – 1/2 склянки; ананас (свіжий або консервований) – 300 г.; сметана або грецький йогурт за смаком; сіль, перець за смаком.
Приготування: відваріть куряче філе у підсоленій воді. Охолоджене м'ясо з ананасами наріжте великими кубиками, подрібніть горіхи. За порадою кулінарів, листя салату не ріжте, а порвіть його руками. Всі інгредієнти змішайте в мисці, посоліть та заправте сметаною або йогуртом.







Різнокольоровий овочевий салат

Інгредієнти: червонокачанна капуста - 700 г; болгарський перець різного кольору – 3 шт.; морква – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; олія – 2 ст. л.; лимонний сік – 1 ст. л.; цукор – 0,5 ст. л.; сіль за смаком.
Приготування: цибулю поріжте тонкими чверть-кільцями. Залийте кип'ятком, додайте лимонний сік, трохи цукру і залиште на 10 хвилин маринуватися. Потім, зцідіть маринад. Нашаткуйте капусту, болгарський перець поріжте тонкими смужками. Моркву потріть на тертці для корейської моркви, подрібніть зелень.
З'єднайте усі овочі, додайте трохи цукру за смаком, посоліть та поперчіть за смаком. Заправте овочевий салат олією і перемішайте.



 


Салат з редискою і курячою грудкою

Інгредієнти: куряча грудка – 100 г.; редиска – 50 г.; помідори «Черрі» – 20 г.; червона цибуля – 0,5 шт.; салат – декілька листків; сметана (20% жирності) – 50 г.; соєвий соус – 15 мл.; оливкова олія – 15 мл.; сушений базилік, сіль і чорний мелений перець за смаком.
Приготування: для початку приготуйте маринад. Змішайте олію, соєвий соус і чорний перець. Замаринуйте грудинку на 15-20 хвилин.
Листя салату порвіть руками на невеликі шматочки. Додайте сметану, нарізану тонкими кружечками редиску, червону цибулю, порізану напівкружальцями, половинки помідорів «Черрі», перемішайте з додаванням солі і перцю. Викладіть салат на тарілку.
На розпеченій пательні обсмажте курячу грудку з маринадом. Одну сторону курки посипте сухим базиліком. Курку обсмажуйте до готовності з кожного боку. Наріжте курку скибочками під кутом і покладіть на салат.






Коментарі

Популярні публікації